м. Хирів

+38 097 340 6485

м. Хирів

+38 097 340 6485

Як правильно вибрати труну під час похоронного обряду

Як правильно вибрати труну під час похоронного обряду

Для померлої людини труна - це її останній прихисток. Саме в труні упокоїться її тіло, тоді як душа відправиться на небеса. Тому підбору труни приділяється підвищена увага, адже дуже важливо обрати гідний і красивий атрибут, який підкреслить особливе ставлення до покійного і фінансовий достаток його сім'ї.

Вибір довжини труни: Обираючи відповідний атрибут, слід орієнтуватися на висоту й розміри померлого, а також слід враховувати характерні фізіологічні особливості тіла померлої людини. Після смерті тіло буквально збільшується на 5-7 см. Вся річ у тому, що м'язи максимально розслабляються, що забезпечує розтягування його кінцівок.

Вибір ширини труни: Ширина – ще один важливий параметр. Якщо у вас немає об'єму грудей померлої людини, визначте на око або уточніть у рідних, який саме розмір вона носила. Якщо розмір 56, підбирається стандартна труна шириною 60 сантиметрів. Якщо ж померлий носив 60 розмір, то ширина труни має бути не менше 70 см.

Оформлення труни: Практично всі труни, виготовлені з дерева (крім цінних порід), оббиваються тканиною. Це може бути оксамит, атлас, креп-сатин або інша відповідна тканина. Відтінки підбирають з урахуванням віку і статі померлої людини. І практично кожен з них відповідає якомусь певному типажу:

  1. Червоний колір – колір глибокої любові та прихильності до померлої людини;
  2. Фіолетовий і синій свідчать про скорботу і безкрайню тугу;
  3. Зелені тони говорять про смирення і надію на воскресіння померлого;
  4. Ніжно блакитний говорить про вознесіння померлого до небес.

Також відтінки оббивної тканини можуть бути іншого кольору, за ексклюзивним бажанням родичів померлої людини.

Якою б не була труна – з натурального дерева, оббитого тканиною або виготовлена з цінних порід, – усередині вона має бути відповідним чином оформлена текстильним декором. Під час оздоблення може використовуватися атлас, шовк, натуральний оксамит, креп-сатин. Більшість трун виготовляється з ручками – різними за видом, матеріалом і особливостями кріплення. Доступні труни з рейлінгами – стильними металевими поручнями.